karatemästare..

.. tog beväpnad biltjuv!

som det kan gå! haha.
sitter och läser aftonbladet såhär på morgonkvisten. "Karatemästare tog beväpnad biltjuv" lyder en rubrik, och "Håkan Juholt - vem är det?" ja, vem är han? jag har ingen som helst aning, mer än att han tagit över S. om jag fattat det rätt? det har också varit jordskalv i tokyo som uppmätt 7,9 på richterskalan. beror det på supermånen som kommer hit i nästa vecka?

vad är en supermåne?
den 19 mars är det supermåne på jorden. månen befinner sig då ENDAST ca 350 000 km från jorden! vilket är ganska lite mtp att den annars befinner sig på ett medelavstånd på ca 380 000 km så är det ganska stor skillnad.
konspirationsteorier och liknande säger att en supermåne orsakar tornados, vulkanutbrott, tsunami och jordskalv, djur, människor och levande organismer får fnatt osv. - sägs det!
men om man tänker efter, alla ni som läst fysik, eller astronomi av något slag, så det enda månen egentligen påverkar är ju vatten. flod, ebb, sjöar, hav osv. möjligen att man kan se någon skillnad där, annars tror jag inte så mycket på de där konspirationsteorierna. men alla, glöm inte kolla månen nästa helg! man kommer kunna se lite skillnad :) ganska ballt!

men ang, karatemästaren :) haha.
läs artikeln här.

ska snart mot skolan, 2h fysik b, sen lite möte.
måste till banken också!

5 dagar kvar!
<3 H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback