Kollektivtrafiken

My dream is to fly
Over the rainbow so high



Ja, åter till ämnet som idag är - Kollektivtrafiken.
Söndagen den 1 juni 2008 höjde de återigen priserna på Hallandstrafiken. Från 13 till 14 kr för oss ungdomar. Visserligen inte med mycket, men för 3 år sedan när jag flyttade till Halmstad kostade det en guld 10:a för mig att åka buss vilket är helt okej, men nu måste man bära med sig en massa andra småmynt också.
Vi skulle åka från Jecka, jag, Susanna och Rebecca. Lämnar fram 13 kr och busschauffören säger att det kostar 14 och jag säger då helt uppriktigt och lite irriterande "Seriöst, de vill att vi skall åka mer kollektivt! Då kan dom fan inte gå och höja priserna! Hade det inte kostat så mycket hade fler åkt kollektivt!" Busschauffören tittar på mig, nickar och vågar nog inte göra annat än att hålla med mig om det jag nyss sagt.
Hallandstrafiken borde ta efter Skånetrafiken.
Åker jag tåg mellan Bromölla-Malmö (vilket är från östra till västa sidan av Skåne, ca 13 mil) så kostar det mig 48 kr vilket är lika mycket som jag betalar T&R till Viktor i Åled som är 1 mil och tar 15 minuter med buss! Helt galet! Det kostar till och med MER att åka fram och tillbaka till Viktor(26x2=52kr)! Kan inte riktigt förstå det. Vill de inte att man skall åka kollektivt i Halland? Det verkar ju inte så iaf.


// En lite halvupprörd H.

Student...

Ja, då var studenten avklarad,eller i torsdags rättare sagt. Något galet tomt, dock ser jag bara det negativa från studenten och den kan beskrivas med två ord: ÅT HELVETE!

Dagen startade bra för att sedan bli just - ÅT HELVETE!

Jag säger då det: MML 4-LAAAAAJF! Kommer aldrig glömma er, saknaden är enorm!



/En rörig/halvledsen/tankspridd H.